Over Laura

Ik zat midden in de puberteit toen ik dacht dat mijn leven volledig zou gaan instorten. Het leven voelde als een regelrechte hel. Na jaren vol ellende heb ik mijn huidige missie ontdekt: bedrijven in de gezondheidsbranche helpen bij het creëren van meer expertstatus en online vind- en zichtbaarheid, zodat zij voldoende tijd en energie hebben voor hun onderneming, familie en vrienden.

 
Tommie en Max

Dit is hoe het allemaal begon

Van printers, hormonen, zonnepanelen, verpleegkundige handelingen tot voedingsstoffen. Als freelance copywriter heb ik al voor veel bedrijven mogen schrijven. Maar er is natuurlijk een heel leven aan vooraf gegaan, voordat ik daadwerkelijk een succesvolle freelance copywriter werd. Mijn leven is lang niet altijd zo succesvol geweest.

 

Ik was elf jaar toen mijn ouders gingen scheiden en mijn opa ernstig ziek werd en al vrij snel kwam te overlijden. Ik met mijn moeder en broer bij mijn moeder haar nieuwe partner in huis ging wonen en ik naar de middelbare school ging waar een hels jaar aan pesterij op mij stond te wachten.

 

In de loop de jaren begon ik me zo intens onzeker te voelen over wie ik was. Ik voelde me anders dan anderen. Een buitenbeentje. Alles wat anderen leuk vonden, vond ik niet leuk. En andersom. Sociale gelegenheden? Ik maakte me een week van tevoren al zorgen. Wat moet ik aan? Straks vinden mensen me dom? Het is toch ook goed als ik er niet ben, wie mist mij nu? Ben ik wel goed genoeg? Ik leefde zo een beetje op deze vragen. 

 

Het erge is dat al deze gedachten zich op een gegeven moment omzette in overtuigingen. Ik was er heilig van overtuigd dat ik niet goed genoeg was

 

Gedurende deze periode, creëerde ik een enorme drive om ‘succesvol’ te worden. Ik wilde niets liever dan aan mensen laten zien dat ik niet dom was. En dat ik het in me had om later te gaan doen wat ik graag wilde doen. Verpleegkundige zijn. Veel mensen om mij heen zeiden dat het mij nooit ging lukken om verpleegkundige te worden. Ik zat om VMBO-K. Hoe in vredesnaam word je dan verpleegkundige? Dat wordt onderaan de ladder beginnen en een aantal jaar hard studeren.

Althans, dat dachten zij. Ik dacht daar anders over.

Ik moest er keihard voor werken, maar het is mij gelukt om in de meest donkere periode van mijn leven m’n middelbareschooltijd af te ronden. En wel met zulke goede cijfers dat ik linea recta door mocht stromen naar de verpleegkunde opleiding mbo-niveau 4.

 

Deze opleiding ging mij beter af dan ik – en waarschijnlijk anderen – ooit had verwacht. Natuurlijk moest ik soms avonden en weekenden tot laat ploeteren en heb ik regelmatig emmers vol gehuild, maar I MADE IT! Nog voordat ik afstuurde, had ik een vaste baan in het ziekenhuis op afdeling Chirurgie weten te bemachtigen waar ik na mijn afstuderen direct aan de slag kon als verpleegkundige.

 

Het leek (lees: leek) een droom die uitkwam. Ik merkte al heel gauw dat er iets voor mij ontbrak. Was dit het dan? Was dit mijn doel al die jaren? Is dit mijn eindstation? Heb ik niet meer in mijn mars? Voel ik mij nu succesvol? Het antwoord was: “Nee”.

 

Met mijn passie voor het menselijk lichaam en gezondheid, besloot ik om een thuisstudie te gaan volgen. Ik werkte nu fulltime en hoefde niet meer te studeren, hierdoor had ik tijd ‘zat’. Ik volgde twee thuisstudies over voeding. Gewoon als hobby. En wie weet haal ik er nog iets uit wat ik mee kan nemen in mijn werk als verpleegkundige. Echter liep deze hobby uit de hand. Ik moest en zou Voeding en Diëtetiek gaan studeren op de Haagse Hogeschool.

 

Opnieuw met weerstand uit mijn omgeving en dus nog meer motivatie vanuit mij.

VMBO-K, MBO-4, HBO, CHECK!

Ik schreef me in voor de opleiding en werd zonder problemen aangenomen. Voor ik het wist, reed ik om de twee weken op maandag in mijn witte Twingo over de A4 naar de Haagse Hogeschool. De opdrachten vlogen mij om de oren. Ik moest allerlei onderzoeken doen en ellenlange verslagen maken. En drie keer raden? Dat vond ik dus superleuk om te doen! Zelfs zo leuk, dat de studie me bijna moeiteloos afging. Dat is natuurlijk overdreven, want ook hier heb ik diepe dalen gekend en werd ik nog regelmatig overvallen door gedachtes over dat ik niet slim genoeg was.

 

Het lukte mij overigens altijd om opdrachten ruim op tijd in te leveren en om een dikke voldoende te halen. Mijn propedeuse? Die behaalde ik dus zonder dat ik ook maar één herkansing heb hoeven maken.

 

Tijdens mijn eerste studiejaar werkte ik dus nog in het ziekenhuis. Maar hoe langer ik in het ziekenhuis werkte, hoe meer beren ik op de weg begon te zien. Ik merkte dat ik steeds meer behoefte kreeg aan regelmaat en structuur in mijn leven. Ik ben bijvoorbeeld echt een ochtendmens. Geef mij maar de vroege ochtenden, stille straten en een dosis verse energie. De onregelmatige diensten die bij het verpleegkundig beroep horen waren dus voor mij niet meer passend. Daarnaast wilde ik dolgraag voor mezelf werken.

 

Maar wat moet ik dan? Ik vind schrijven heel erg leuk, maar kan ik dat zomaar gaan doen? Ik bleef mezelf wijsmaken dat ik ook hier niet goed genoeg in was. Alle opgekropte gevoelens kwamen eruit en ik werd zwaar depressief en zag door de bomen het bos niet meer. Ik behaalde mijn propedeuse en stopte met de studie Voeding en Diëtetiek, zegde mijn baan als verpleegkundige op en besloot om een stapje terug te doen. Het voelde als falen, maar deze breakdown was de sleutel tot succes.

 

Inmiddels ben ik 25 jaar en heb ik een enorme transformatie ondergaan. Hoewel ik niet meer werk als verpleegkundige, ligt mijn hart volledig bij de gezondheidsbranche. Ik heb de afgelopen veel kennis opgedaan over het menselijk lichaam, voeding, persoonlijke ontwikkeling en sport.  

Waarom zou ik al mijn kennis alleen voor mezelf houden?
Waarom niet delen met ondernemers en klanten daarvan?
STERKER NOG: waarom zouden andere ondernemers de angst moeten hebben dat het ze nooit gaat lukken om écht succesvol te worden, terwijl ik ze daarvan af kan helpen?

Opeens wist ik het.

Ik ben freelance copywriter en ik help ondernemers in de gezondheidsbranche bij het creëren van meer expertstatus en online vind- en zichtbaarheid, zodat zij voldoende tijd en energie hebben voor hun onderneming, familie en vrienden.

"You don't become what you want, you become what you believe."

| OPRAH WINFREY

Maar dat was nog maar het begin. Dit zou je ook moeten weten als je mij kent:

En nu jij!

Ik ben oprecht geïnteresseerd in jou. Wat is jouw verhaal? Wat triggerde je om de mijne tot hier te lezen? Welke factoren spelen een grote rol in jouw leven? Waar droom je van? Een paar vragen waarvan ik hoop dat je de antwoorden in het formulier hieronder met mij wil delen. 

Copywriter gezondheidsbranche

CONTACT

Laura Kortekaas
E: info@laurakortekaas.nl
T: +31 6 27 88 58 21

GEGEVENS

Santpoort-Noord

 

KvK: 70540373

 

Copyright Laura Kortekaas 2021

 

Chat openen
1
Kan ik je helpen?
Hi! Heb je een vraag en stel je die liever via WhatsApp? Voel je dan vrij om dat te doen!